Распоред за online настава во вонредна состојба/учење од дома

Распоред за online настава во вонредна состојба/учење од дома

29/04/2020 | Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Наставата во ДУЦОР „Партенија Зографски“ Скопје за време на вонредна состојба се организира преку далечинско учење, со примена на средства за електронска комуникација. Одржувањето на часоите во текот на вонредната состојба по посточекиот распоред. Првиот час според долу наведените распореди започнува во 10:00 часот и часовите траат по 20 минути, а помеѓу секој час има […]

READ MORE

Учество на Карневалот во Ријека

10/03/2020 | Uncategorized | By pzsAdmin | 0 Comments

Карневалот во Ријека се смета за втор по големина карневал во Европа. И оваа година дел од меѓународната поворка беа учениците од ДУЦОР „Партенија Зографски“ кои учествуваа во групната маска заедно со учениците од 8 ученички дома од Хрватска, на тема „Алиса во земјата на чудата“. За истиот настан беше креиран и eTwinning проект, на […]

READ MORE

ДУЦОР „Партенија Зографски“ доминантен на „Белград опен 2017“

26/10/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Учениците на ДУЦОР „Партенија Зографски„ од Скопје се претставија во светло издание на годинашното издание на „Белград опен 2017„ што од 22до 24 септември се одржа во Белград (Р.Србија).

READ MORE

Обука Сенец, Словачка

26/10/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Сенец, Словачка – од 25 до 29.09.2017 година ДУЦОР „Партенија Зографски“ учествуваше на обуките и работилниците овозможени од Академијата на средно Европски училишта, со проектот „Од другите, учиме за нас“.

READ MORE

Едукативна посета во Виталиа

04/10/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Во рамки на проектот „Од другите, учиме за самите себе“ покрај едукативните предавања реализирани во училиштето, учениците  присуствуваа на едукативна посета во Виталиа и одблиску можеа да сe запознаат со здравата храна и да дознаат повеќе информации за целиот процес на производтво, од суровина, па се до готов производ. Едукативната тура беше едно одлично искуство […]

READ MORE

ДУЦОР „Партенија Зографски„, ѕвезда што сјаеше на Супер купот

03/10/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Учениците на ДУЦОР „Партенија Зографски„ од Скопје на 08.08.2017 година имаа можност да бидат дел од фудбалскиот спектакл, свечената церемонија на отварањето на Супер купот каде на нашата најголема фудбалска арена „Филип втори„ се сретнаа фудбалските европски и светски гиганти Реал Мадрид и Манчестер Јунајтед. Свеченоста беше насловена со името „Небо полно со ѕвезди„ .

READ MORE

ДУЦОР „Партенија Зографски“ со уште еден награден проект “From others, we learn about ourselves”

27/09/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Сознанијата за постоење на недоволна здравствена култура, вклучително и кај младата популација во Република Македонија беше поттик ДУЦОР „Партенија Зографски“ од Скопје заедно со НВО „Психоинтегра“ да креираат заеднички проект со име „ Да учиме за себе од другите“.

READ MORE

Нов европски проект на ДУЦОР „Партенија Зографски“-Скопје во рамките на програмата „Еразмус+“

20/05/2017 | Настани , Новости | By pzsAdmin | 0 Comments

Во рамките на програмата „Еразмус+“, Државниот Центар за образование и рехабилитација “Партенија Зографски” од Скопје доби гранд за реализација на новиот проект „Transfer of innovation“ кој го реализираше во соработка со “Special Middle School Saint Mary“ од Букурешт, Р.Романија. Станува збор за проект поддржан од ЕУ преку Националната агенција  за Европски образовни програми и мобилност, […]

READ MORE
1 2